Tämä resepti on kulkenut äidilläni 70-luvun alusta saakka.
125 kpl
- 1 dl siirappia
- 2 tl kanelia
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl neilikkaa
- 2 tl pomeranssinkuorta
- 250 g voita
- 2 1/4 dl sokeria
- 1 muna
- 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
Kiehauta siirappi ja lisää mausteet kattilassa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtynyt siirappiseos sekä muna voivaahtoon. Yhdistä sooda vehnäjauhoihin ja kaada jauhot taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua ja maustua kylmässä yön yli. Kaaviloi taikina ohueksi, n. 2 mm paksuiseksi levyksi ja ota levystä piparkakkuja. Paista piparkakut 200 °C tummanruskeiksi.