- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhoja
- 50 g voita
- 2 dl maitoa
- 200 g maustamatonta jugurttia
- pinnalle paljon valkosipulimurskaa tai juustoa
Ensimmäiseksi laita uuni päälle 275 °C ja uunipellit uuniin lämpiämään ilman leivinpaperia. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan puolet voista. Lisää taikinaan maito ja jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi. Tämän taikinan helppous piilee siinä, että siinä käytetään leivinjauhetta ja sitä ei siis tarvitse nostattaa.
Ota pelti uunista ja laita sille juoksevaa margariinia. Laita taikinaa margariinin päälle ja taputtele se märällä kädellä mahdollisimman ohueksi. Lisää leivän päälle valkosipulimurska tai juusto, jos haluat siihen muutakin kuin vain vehnäleivän makua. Paista uunissa 7-10 minuuttia. Kun ota leivän uunista voitele se vielä sulalla voilla oikein kunnolla.
Jos haluat tehdä leivät hiivalla niin hyvä nyrkkisääntö on 50 g (yksi pala) hiivaa 5 dl nestettä. Yllä olevaan taikinaan menisi siis vajaa pala hiivaa.