- ½ pakettia hiivaa
- 5 dl kevytmaitoa
- 3,5 dl tattarijauhoja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 munaa
- 70 g sulatettua voita
- 2 dl olutta
- 1 tl (reilu) suolaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sinne puolet kummastakin jauhosta. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön seuraavaan päivään.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset ja lisää keltuaiset taikinaan. Lisää sinne myös loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti nostellen.
Paista blini- tai lettupannussa reilussa joko kirkastetussa voissa tai voissa.
Sipulisilppu, smetana ja mäti on ehdoton ykkönen blinien päälle. Kylmäsavulohi tai jokiravunpyrstötkin sopivat siihen mainiosti.