Tätä kastiketta meillä tehtiin jo 90-luvulla itse, kun köyhillä opiskelijoilla ei ollut aina rahaa mennä kiinalaiseen ravintolaan syömään. Kastike kannattaa tehdä päivää-paria aikaisemmin, niin se ehtii muhia ja tasata makua jääkappissa.
Hapanimeläkastike (4 hlöä)
- 2 isoa porkkanaa, raasta raastimen rouheammalla puolella
- 2 sipulia, keskikokoinen, silppua hienoksi
- 2 pientä purkkia ananasmurskaa
- ⅔ kuppia (150 g) kiinalaisia salaattiaineksia etikkaliemessä
- 6 rkl valkoviinietikkaa
- 6 rkl soijakastiketta
- 4 rkl tomaattipureeta
- 4 rkl hienoa sokeria
- 8 rkl appelsiinituoremehua
- 4 tl maizenaa veteen liotettuna tai 1 rkl riisijauhoa suoraan kastikkeeseen sekoitettuna
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kastikkeen hautua ainakin 40 minuuttia. Mitä pidempään, sitä parempaa.