Gulassikeitto on yksi meidän ruokasuosikkejamme. Varsinkin talven kylmyyteen sen chilin&paprikan lämpö ja vahvuus tuovat voimaa ja hyvinvointia. Meidän gulassikeitossa maistuvat voimakkaasti chili, valkosipuli ja tulinen paprika. Jokainen voi niiden määrää säätelemällä luoda itselleen täydellisen keiton tai padan. Me teemme keittomme naudan lihalla, mutta possu tai kana toimii yhtälailla mainiosti.
- 15 perunaa
- 5 porkkanaa
- 1 iso bataatti
- 1 iso lanttu
- 1 nauris
- 2 kokonaista valkosipulia
- 2 iso sipuli
- 4 punaista suippopaprikaa
- 2 säilyketölkkiä tomaattimurskaa
- 2 tuubia tomaattipureetä
- 1 rlk tulista paprikaa
- 2 kpl tulisia chilejä
- kasvislientä
- 1 kg naudan suikaleita/ kuutioita
- suolaa
- mustapippuria
Kuori ja kuutioi porkkanat, peruna, lanttu, nauris ja bataatti. Laita ne kiehumaan kasvisliemeen. Lisää liemeen tomaattimurska ja – puree. Sillä välin kun kasvikset kiehuvat, paista ohessa nauta/possu/kana pannulla chilin, paprikoiden ja hienoksi pilkotun valkosipulin ja sipulin kanssa. Mikäli et halua chilin voimakasta makua, poista siitä siemenet. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä lisää pannulla paistettu seos keittoon ja mausta se tulisella paprikajauheella. Maista ja mausta!
Tästä voi tehdä fiinimmän version sillä, että keittää juurekset kasvisliemessä ja tekee niistä kasvissosekeiton. Lihasipulipaprikamausteseoksen voi laittaa lautaselle omana kekonaan kasvissosekeiton keskelle ja vähän persiljaa koristeeksi ja makua antamaan.