Tätä kastiketta meillä tehtiin jo 90-luvulla itse, kun köyhillä opiskelijoilla ei ollut aina rahaa mennä kiinalaiseen ravintolaan syömään. Kastike kannattaa tehdä päivää-paria aikaisemmin, niin se ehtii muhia ja tasata makua jääkappissa.

Hapanimeläkastike (4 hlöä)

  • 2 isoa porkkanaa, raasta raastimen rouheammalla puolella
  • 2 sipulia, keskikokoinen, silppua hienoksi
  • 2 pientä purkkia ananasmurskaa
  • ⅔ kuppia (150 g) kiinalaisia salaattiaineksia etikkaliemessä
  • 6 rkl valkoviinietikkaa
  • 6 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl tomaattipureeta
  • 4 rkl hienoa sokeria
  • 8 rkl appelsiinituoremehua
  • 4 tl maizenaa veteen liotettuna tai 1 rkl riisijauhoa suoraan kastikkeeseen sekoitettuna

Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kastikkeen hautua ainakin 40 minuuttia. Mitä pidempään, sitä parempaa.