- 4 dl turkkilaista jugurttia
- ½ pakettia hiivaa
- 2-3 dl tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 ½ dl kuumaa maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna, eroteltuna keltuainen ja valkuainen
- 1 rkl voisulaa
- Kirkastettua voita paistamiseen
Lämmitä jugurtti kädenlämpöiseksi ja lisää siihen sokeri, 1,5 dl tattarijauhoja ja hiiva. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä n. 1 tunti siten että näet hiivan käynnistyvän ja taikinan turpoavan. Sen jälkeen siirrä taikina jääkaappiin tai muuhun viileään paikkaan. Anna taikinan olla siellä vuorokausi tai vaikka kaksi.
Ennen paistamista ota taikina kylmästä ja lisää siihen kuuma maito, suola, kananmunan keltuainen, voisula ja loput jauhot. Sekoita hyvin. Vispaa valkuainen vaahdoksi ja nostele se varovasti taikinan joukkoon. Taikinan pitäisi olla nyt normilettutaikinaa paksumpaa, mutta edelleen nestemäistä jotta sen saa pannulle nosteltua kauhalla.
Paista blinit kirkastetussa voissa (oikeasti mikä tahansa rasva käy) kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Tarjoile niitä smetanan, mädin, sipulisilpun, sienisalaatin, kylmäsavulohen, suolakurkkujen tai minkä tahansa mistä itse pidät. Meillä Erika syö aina ainakin yhden blininsä Forssan perunasalaatilla. Kuka pitää mistäkin.